Detox med Gröna Smoothies

Untitled-3

Renar oss och reparerar skadorna av alla gifter vi dagligen proppar i oss.

Kändistrenden från Hollywood är här eller borde vi säga tillbaka. Detox är ingen ny uppfinning, tvärtom har detox funnits i århundrade och är en del av många religioner. Förr sa man avgiftning eller läkningsfasta.

Detox är det ″nya″ inneordet och betyder kort sagt avgiftning. Innebörden av ordet är dock inte alltid självklar. Det beror nog på vilket förhållande var och en har till kost i vardagen. Den enes avgiftningskur kan vara den andres frukost. Vad som dock är gemensamt oavsett kost är att kroppen skall avgiftas från skadliga slaggprodukter komna ur den näring vi tagit till oss och den miljön vi lever i.

Ganska eller mycket ofta är vår kropp ″försurad″ eftersom vi när oss ensidig eller felaktig. För mycket kolhydrater, sötsaker, mjölkprodukter, alkohol eller till och med cigaretter orsakar försurning. Utöver detta utsätts vi dagligen med emotionell eller kroppslig stress. Allt detta är en extrem belastning för kroppen och för den inre balansen.

Befria din kropp från alla slaggprodukter och gifter…!

Det finns olika sätt att avgifta din kropp. Att dricka gröna smoothies är faktiskt ett utmärkt och naturligt sätt att hjälpa kroppen avgifta sig själv. Det är lätt och snabbt att framställa gröna Smoothies, de smakar himmelskt och du har enbart små avgiftningssymptom. Med gröna smoothies kan du göra din avgiftningskur mitt i arbetsveckan.

Varför ska du avgifta din kropp?

Vill du vara frisk, vara ung längre och må bra både psykiskt och fysiskt, då kan en avgiftning av din kropp vara hjälpsam.

Vi är alla dagligen mer eller mindre utsatta för gifter som belastar vår kropp. Gifter hittar du i näring, kläder, leksaker, mediciner, kosmetik, sköljmedel, ensidig eller felaktig näring, för mycket socker och salt, konserveringsämnen, lösningsmedel, alkohol, nikotin, industri- och trafikavgaser, för hög ammoniakhalt i våra marker, bekämpningsmedel och andra miljöpåverkan. Som tur var klarar vår kropp av att slussa ut de flesta gifterna som kroppen först tagit upp. Den rätta näringen hjälper din kropp med denna process. Gröna smoothies lämpar sig utmärkt till att ändra din livsstil och ger din kropp chansen att återhämta sig!

Vad händer när kroppen avgiftas?

Gifter och Avlagringar slussa ut ur kroppen. Det i sin tur avlastar hjärt- och kärlsystemet, kroppen regenereras, blodtrycket kan sjunka och insulinnivån normaliseras.

På grund av den biokemiska förändring i kroppen kan det dock uppkomma tillfälliga otrevliga effekter som en följd av att gifterna lämnar kroppen.

Symptom:

[pix_column type=”1/4″ first=”true”]

 • huvudvärk
 • yrsel
 • trötthet
 • sömnsvårigheter
 • ökad kroppsutandning (svett)[/pix_column]

[pix_column type=”1/4″]

 • halsbränna
 • ledsmärtor
 • tårögd
 • depressiva sinneslag
 • klåda

[/pix_column]

[pix_column type=”1/4″ last=”true”]

 • förstoppning
 • diarréer
 • hudproblem
 • otrevlig smak i munnen
 • tungbeläggningar[/pix_column]

 

 

Don’t Worry – Be Happy! Dessa symptom försvinner allt eftersom.

Vill du att din avgiftning ska ske skonsamt och verkligen helande och att din kropp inte belastas ytterligare så drick dagligen 2-2,5 liter grön smoothies. Det är det ideala sättet att avgifta kroppen och att uppnå en sundare livsstil. I Gröna Smoothies hittar du allt som kroppen behöver och hjälper den att göra sig av med slaggprodukter och dylikt.

Avgiftning med Gröna Smoothies

Avstå några dagar från din vanliga näring. Bestäm själv, När och Hur länge du vill avgifta din kropp. Drick dagligen 2-3 liter Grön Smoothie.

Ändra ofta ingredienserna i dina gröna smoothies. Använd dock aldrig mer än 6 ingredienser. Det är bra om du kan undvika stress och höga ansträngningar så mycket som möjligt. Det går bra med enklare motion, långa promenader, cykling mm. men undvik kroppsliga ansträngningar som krävande sport med hög belastning på kroppen och kraftig utmattning.

Som tidigare nämnt får några människor avgiftningssymptom. Dock är dessa symptom mycket mildare med GrönaSmoothies-detox än med traditionella detox-kurer. Vanligtvis försvinner dessa symptom när kroppen vant sig vid den nya näringen.

Mest verksam blir den gröna smoothien om du använder dig av vildörter. Men är du inte van så gå varsamt fram och ta enbart lite i början. Vildörter stödjer och förstärker kroppens avgiftning men ger din kropp chansen att vänja sig.

Har du en gång vant dig vid maskroser och deras vilda kompisar, så vill du aldrig mer leva utan dem. Vid slutet av en Grön-smoothie-kur börja sakteligen äta lite fast näring. Ta tillfället i akt och ändra din livsstil och ät mer hälsosam kost. OBS! Använd för din gröna smoothies enbart kravmärkta/ekologiska varor. Det gör gott för din hälsa Och miljön!

När bör du börja med din Gröna-smoothie-kur?

Planera och bestäm det rätta tillfället individuellt.
Gynnsammast är dock att starta någon gång mellan vår och sensommar, då den kalla årstiden belastar din kropp och inskränker näringstillgången.
Värme, sol och en grönskande natur gör en näringsomställning lättare. Börja INTE om du kan vänta dig mycket stress och kroppslig ansträngning tiden framöver.
Det bästa är naturligtvis om du kan vara ledigt från jobbet.

Detoxa ALDRIG om du är gravid, ammar eller är sjuk/nyligen opererad. är du kronisk sjuk så hör efter med din läkare innan du börjar.