Viktminskning med Gröna Smoothies

Header_viktminskning_med_grona_smoothies

Det finns redan otaliga dieter och koncept för att gå ner i vikt. En mer verksam än den andre. Det som de flesta har gemensamt är jojo-effekten, som gör att vi går upp och ner i vikt mellan olika kurer.

Behöver vi ännu ett nytt koncept?

Jag har tidigare ägt och drivit ett gym för kvinnor där vi erbjöd ett superkoncept nämligen cirkelträning i kombination med ett vetenskapligt näringskoncept.
Många underbara kvinnor har tränat hos mig och nästan alla har gått ner i vikt ordentligt. Men så fort de slutade med träningen eller med näringskonceptet, tog det inte lång tid innan de fick tillbaka alla kilon. Jag tyckte synd om alla dessa kvinnor, för det är inte alla idag som har tid att träna 3 gånger i veckan under en hel livstid och sedan samtidigt kämpa mot allt sötsug och att äta efter föreskrifter.

Lätt att gå ner i vikt med hjälp av – Gröna Smoothies

vag449x250

För några år sedan upptäckte jag, tack vare Victoria Boutenko, Gröna smoothies. Jag provade och blev snart övertygad. Den goda gröna drycken var en nyckel till ett sundare liv. Vilken revolution inom näringslära och samtidigt så enkel och prisvärd att framställa.
Jag i min tur inspirerade hela min familj, vänner och naturligtvis även många av mina medlemmar i fitnessklubben.
Att gå ner i vikt med hjälp av Gröna smoothies var så enkelt och kostade nästan inget. Och det bästa är att den som har druckit Gröna smoothies några månader, vill aldrig senare gå miste om dem igen.
Med hjälp av Gröna smoothies går du ner i vikt utan att råka ut för Jojo-effekten. Och du behöver inte ställa om hela din kost från en dag till nästa.

Det finns många möjligheter att göra goda fantastiska Gröna smoothies och du kommer snart att hitta din egen favoritsmoothie.
Och när du sedan upptäcker världen med vilda smoothies, fyllda med det bästa du kan hitta gratis i naturen kommer du lära känna den äkta lusten av och för verklig näring.

Hjälp – måste jag tacka nej till allt gott?

Nu tror du säkert att du måste sluta med allt som är gott.
Men så är det inte! Och så får det heller inte vara om du vill vara framgångsrik.

Efter några månader med Gröna smoothies ändrar sig din smakupplevelse. Du kommer inte längre känna suget efter dina förr så älskade tårtor, choklad, kakor mm. Du kommer se att de så småningom bara kommer smaka äckligt sött.

Drick grön smoothie några månader och suget efter socker och andra droger såsom kaffe eller alkohol försinner oftast av sig självt.
Vår smak är som tur inte bunden till vissa livsmedel utan smaknerverna ändrar sig med tiden och snart kommer du njuta av naturlig näring med alla dina sinnen!

Har du en gång lärt känna känslan av cellmättnad så kommer du själv vilja ställa om din näring steg för steg.

Börja med att dricka en liter smoothie om dagen!

Bestäm ingredienserna efter eget smak och tycke och bestäm själv när du vill dricka din gröna smoothie. Prova vad som fungerar bäst för just dig. Stegra mängden långsamt och alltid i ditt eget tempo. Du behöver ingen diet, börja bara drick Gröna smoothies och sedan när Du kan så ersätt din frukost helt och hållet med Gröna smoothies.

Genom att dricka dina Gröna smoothies kommer du snart känna mindre hunger. Stegra andelen gröna blad i dina Gröna smoothies tills du når idealblandningen: 50% växtgrönt och 50% frukt + vatten.

Om du ofta är sötsugen så söta dina smoothies måttfull i början med dadlar, russin eller honung. Och så fort du känner suget efter något sött så tar din flaska med Gröna smoothies och drick!

Vilda Smoothies – det bästa!

När du har gått igenom fas 1 så börja så småningom att ställa om till vilda smoothies. Suget efter naturlig och levande näring kommer såsmåningom att växa allt mer.

Vilda smoothies är nyckeln till en sund och hälsosam kost. De innehåller alla livsnödvändiga näringsämnen som människan behöver. Med levande näring blir du piggare, energirik och tröttheten på eftermiddagarna försvinner.
Har du någon gång undrat varför stora djur är så starka och stora fast deras näring baseras på nästan enbart gröna blad?
Hemligheten ligger bakom klorofyllet i de gröna bladen. Att äta klorofyllrik näring är ingen ny uppfinning. Så länge vi har existerat har det alltid funnits rekommendationer att äta gröna blad och örter. Säkert har även dina föräldrar tjatat om att du ska äta mera sallad och grönsaker. Var och varannan dag kommer det nya löpsedlar om “Barn som äter sallad blir smartare” eller “Broccoli sänker risken för cancer” mm.
Men i det verkliga livet är det inte många som äter mycket grönt. Nästa gång du är ute och äter på restaurang kan du se dig omkring och ta dig en titt på tallrikarna framför dina medmänniskor. Andelen gröna blad är oftast mycket liten och det lilla som finns petas dessutom bort. Idag fyller gröna blad, såsom sallad ofta bara en funktion – dekoration.

Med hjälp av Gröna smoothies har du nu möjlighet att okomplicerat få i dig klorofyllhaltig näring som dessutom smakar gott.

Hälsosamt fett är rätt!

Ett annat viktigt steg till en varande viktminskning är ersättningen av våra vanliga fetter med sunda råa fetter.
Du ska inte sluta äta fetter. Titta tillbaka i historien, alla hälsosamma folkgrupper har ätit rikligt med råa fetter.
Sunda fetter i rätt mängd är nyttiga och gör inte att du går upp i vikt! Hälsosamma fetter hittar du i en rå kokosnöt och i nötter. Men så länge du inte har uppnått din idealvikt så ät dem bara måttligt till exempel vid eventuella blodsockerfall eller hungerattacker som kan förekomma i början.

Sunda fetter är: Kokosolja, hampaolja och linfröolja. För er som inte är veganer finns det råmjölkssmör. Naturligtvis bör allt vara i råkostkvalitet och ekologiskt!

Men vad gör vi när hungern slår till?

hunger218x163Tillåt dig själv cyklar av hunger och mättnad. ät inte bara för att det är rast just nu eller för att det är mysigt i samband med underhållning eller sällskap. Med hälsosam hunger menas inte den vanliga bristen på vitaminer/mineraler eller blodsockerfall.

Tvinga aldrig barnen till att äta för att inte förstöra det naturliga förhållandet/förhållningssättet mellan hunger och mättnad! Många färdigprodukter innehåller ectotoxin (konstgjorda sötningsmedel eller smakförstärkelser) som överstimulerar och förändrar smaknerverna. Den naturliga instinkten för hälsosam kost förloras.

Många människor lider idag av cellulär underförsörjning fast de tar till sig ett överskott av kalorier. Resultatet blir ständig hunger och i längden övervikt och sjukdomar.

Vår onaturliga kost idag innehåller en mängd främmande substanser, som belastar immunsystemet och ämnesomsättningen samtidigt som den innehåller för lite av de livsnödvändiga vitalämnena såsom mineraler, vitaminer, enzymer och spårelement.
Hälsosamt svält gör dig aktiv och vital! Kroppslig rörelse och lätt hungerkänsla kompletterar varandra perfekt. Rör på dig!

Att röra på sig och utöva sport hör till!

sportRör på dig! Men ha koll på balansen mellan muskel- och uthållighetsträning. Känn efter hur det känns i kroppen. Plåga dig inte timmar efter timmar på gymmet. Träning med den egna kroppen till hjälp är sundare än maskiner. Löpning i naturen eller i parker är hälsosammare än på asfalterade vägar. Särskilt bra är Yoga och Qigong, mm.
Tycker du inte om att träna så gå ut och promenera mycket. Att vandra är ett utmärkt sätt att hitta avkoppling och samtidigt träna kroppen, men t.ex. hårt kroppsligt arbete eller trädgårdsarbete räknas INTE som sport eller som tillräcklig rörelse.

Vill du veta mer kring detta ämne så kan du läsa böcker från Victoria BoutenkoChristian Opitz,Galina Schatalova eller Markus Rothkranz. Tyvärr finns enbart den förstnämnda översatt till svenska.

Kerstin