Mixer

Vilken mixer ska man ta?

I vår värld är det stor skillnad på mixer och mixer!Blenderval

För att framställa en grön smoothie behöver du en höghastighetsmixer som klarar av att mixa de gröna bladen till en fin och krämig smoothie.
De flesta mixers, även de som kallas sig smoothiemaskiner som finns att köpa i vanliga el-varuhus klarar inte av detta utan gör bara en trist gröt av alltsammans.Blenderval Bild 2
De gröna bladens fibrer är helt enkelt för fasta för en vanlig mixer som inte är tänkt att mixa blad med. Bara en mixer med en hög rotationshastighet av minst 30.000 rotationer i minuten (30.000 rpm) och med en mycket stark uthållig motor är lämplig att finfördela växternas fibrer med. På detta sätt bryter vi upp växtcellernas cellulosaväggar och därmed tillgängliggör kroppen en hög koncentration av näringsämnen på ett helt unikt sätt, om Du nu inte har lika många timmar om dagen över att tugga förstås som våra vänner i djungeln.Detta är hemligheten bakom gröna smoothies! Det bevisas i en väl genomförd undersökning om höghastighetsmixern som gjordes 2008 av University of Toronto.

Införskaffningen av en höghastighetsmixer är dyr, men för framställningen av gröna smoothies en viktig investering. Att vara för sparsam är inte att rekommendera och köper du de kvalitetsprodukter som vi rekommenderar så är det engångsinvestering för livet. Själva har vi gjort misstaget att köpa 2 billigare mixers för att spara någon enstaka tusenlapp men på bara 10 månader av smoothiefrukostar så blev kalaset dyrare än köpet av EN riktig mixer som håller livet ut! De gröna smoothiesarna blev dessutom aldrig så krämiga och goda som de ska vara. Efter detta köpte vi oss en Vitamix TNC 5200 och är nu sedan lång tid mycket nöjda och har 7års garanti dessutom!

Den som vill göra det bästa för sig och sin familj för att kunna nyttja potentialen av den gröna smoothien fullt ut kommer så småningom att anförskaffa sig en höghastighetsmixer. Det visar våra erfarenheter. Om man bestämt sig för att ta ett stort steg på vägen att må bättre och trimma immunförsvaret så gör man rätt i att satsa på en “riktig” mixer direkt. Den har dessutom så många fler användningsområden att du kan använda varje dag till annat än smoothies. Gör egen juice och nötmjölk t.ex.

Klassikern bland höghastighetsmixrar är Vitamix. Den har används flitigt i många årtionden och rekommenderas överallt inom råkoströrelser och kockar över hela världen. Nuförtiden finns det även andra bra maskiner. Dock är det ingen som vet hur de fungerar på tio eller tjugo års sikt. Vi testar dem för nuvarande och kommer så småningom erbjuda de av högsta kvalité som alternativ i vår butik.

frukt och en Vitamix 5200

Fördelarna med Vitamix vid framställningen av gröna smoothies:

 • Mycket hög biotillgänglighet av alla näringsämnen
 • Speciell utvecklad för levande föda och rawfoods
 • Lättanvänd, spara tid och kraft
 • Mer njutning
 • Även lämplig för tillberedningen av goda nyttiga efterrätter såsom rawfoodglass, rawfoodkakor och rawfoodsoppor

Om du redan har en vanlig mixer hemma, så använd den gärna till framställningen av dina gröna smoothies, så länge du vill vänta med att införskaffa dig en höghastighetsmixer. En inte välmixad smoothie är ändå 1000 gånger bättre en ingen grön smoothie alls!

Nackdelar med en enkel mixer:

 • Otillförlitlig fördelning av de gröna bladen
 • Mindre fin och krämig konsistens
 • Mindre njutning
 • Vid regelbunden användning mycket kortare livstid på mixern
 • Förlust av vitalämnen genom behovet av att mixa under längre tid
 • Inte full hälsoförbättringsfunktion

Skillnaden mellan en höghastighetsmixer och en enkel mixer kan du både se och känna. Förutsatt att du känner till hur en bra grön smoothie ska smaka!